ÇAMLICA KULE, RESTORAN & KAFE | EN GÜZEL İSTANBUL MANZARASI


Bu yazıda Çamlıca kule nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti ne kadar gibi sorulara cevap bulabileceksiniz.


İstanbul’un muhteşem manzarasın sahip Çamlıca Kule Restoran & Cafe muhteşem manzarası ile Üsküdar İlçesinin Küçük Çamlıca Mahallesinde yer almaktadır.


Güvenlik Girişi

49 Kat 587 metre yüksekliği, şık tasarımı ve çevreci özelliği ile İstanbul’un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kule,  daha önce dağınık olarak bulunan ve görüntü kirliliğinede sebep olan vericileri tek noktada toplamakta, Medya, Radyo-TV yayıncılık hizmetilerinin yanı sıra, kablosuz telekomünikasyon operatörlerine de altyapı hizmeti sağlamaktadır.


Çamlıca Kule

Yılda yaklaşık 1 milyon ziyaretçi kapasitesiyle ülke turizmine ve ekonomisine katkı sağlayan Kule, seyir terası, aktivite alanları, restoran, kafe ve hediyelik eşya mağazası ile son yıllarda ülkemize kazandırılan eserlerden biridir. Ayrıca, Kule'nin mimarisi yapılan proje yarışmaları sonucunda belirlenmiştir.


Hafta içi ve hafta sonu sabah saat 10 aksam 10 saatleri arasında hizmete açık olan kuleye girişler ücretli olup, giriş ücretleri 40 TL den başlayarak 400 TL ye kadar farklılık göstermektedir. Yerli ve yabancı ziyaretçilere farklı fiyat tarifesi uygulanmaktadir.


Kule Girişi

İniş ve çıkışların modern, son derece hızlı asansörler ile sağlandığı kule'de 33 ve 34'üncü katlarda iki ayrı seyir terası, 39 ve 40 katlarında ise kafe ve restoran bulunmakta, her bir köşesinden farklı bir açıya sahip olan kule, adalar, şehir ve boğaz manzaralarına sahiptir.


Bahçe


Kocaeli'ye yaklaşık 1 saatlik uzaklıkta olan Çamlıca Kule'nin kafe ve restoran katlarına rezervasyon ile giriş yapılmakta. Akşam yemeği organizasyonlarının yoğun olduğu saatlerde yarım saat önceden lobby'de olmanızda fayda var. Burada beklerken bol bol hatıra fotoğrafı çekilebilirsiniz.


Lobby


Kendi sitesinde de "Kule’mizin bahçesinde yer alan belirlenmiş park alanlarına aracınızı park edebilirsiniz." şeklinde açıkça belirtildiği halde girişte araçları biz alıyoruz diyerek biraz zaruri olarak valeye teslim ediyorsunuz. Vale hizmeti ise 50 TL. 


Kafeterya

Güvenlik giriş tagından geçtikten sonra kulenin bahçesinde yada giriş katındaki kafeteryada rezervasyon saatinize kadar vakit geçirebilir, veya hediyelik eşya dükkanını gezebilirsiniz. Hediyelik eşya demişken kulenin minyatürleri çok güzel ancak oldukça pahalı olduğunu belirtmekte fayda var. En küçük minyatür 500 TL'den başlayan fiyatlar ile.


Hediyelik Eşya Dükkanı

Önceden kişi başı 100 TL'ye yaptırmış olduğunuz rezervasyon saati geldi, restoran katına çıktınız ambiyans ve manzara gerçekten görülmeye değer. Bende Kuleyi araştırırken restoran çalışanları hakkında bazı olumsuz yorumlara denk gelmiştim ancak aksine giriş işlemlerinden çıkışa kadar güzel bir şekilde ağırlandım, olumsuz bir tavırda görmedim.


Restoran

Modern ve hızli asansörler ile manzarayı seyrederek restoran bölümüne, rezervasyonda seçtiğiniz masaya geldiniz. Siparişiniz geciktirmeden verirseniz daha sonra gelecek olan grupların siparişleri ile çakışmayacak ve hızlı bir şekilde size servisi yapılmış olacaktır. Bu arada cam kenarı masa rezervasyonları sadece 4 kişilik gruplar için tahsis edilmiş, İki kişi iseniz hemen yanında yer alan masaları rezerve edebiliyorsunuz. Neden cam kenarıni seçemiyorum diye sakın üzülmeyin manzaradan çok uzak degilsiniz.


Boğaz Manzarası

Boğaz Manzarası

Şehir Manzarası

Gelelim restoran menüsüne, oldukça zengin bir çeşitliliğe sahip olan menü de, hemen hemen her damak zevkine uygun bir şeyler bulmak mümkün başlangıç  atıştırmalıklarından, ana yemeğe, hamburgerden makarna çeşitlerine herkes yiyecek muhakkak bir şeyler seçebilir.


Restoranda alkol satılmamakta. Menü'ye ve fiyatlara bakmak isteyenler için restoranın menüsünde link olarak aşağıya bırakıyorum. 


Menü & Fiyatlar


Ziyaretçiler yemekten sonra, seyir terasına inebilir ve kadim şehir İstanbul'un eşsiz manzarasını en yüksek yapısı olan Çamlıca Kule'den izleyebilirler. En azından bir kere ziyaret edilebilecek duraklardan birisi Çamlıca Kule, sizde ziyaret sonrasi tecrübelerinizi iletişim kısmından yazabilirsiniz.


Uzun pozlama seven fotoğraf tutkunları için vakit geçirilebilecek yer olan Çamlıca kulenin  belgeseline ise aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.


1 Yorumlar

Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski