Çilekli Köyü | Pamukova - Seyahat Önerisi

Çilekli Köyü

Merhaba,

İlk baharın habercisi olan çilek, kokusu ve lezzetli tadıyla çoğu kişi tarafından sevilen bir meyve olup pastalarımızın da vazgeçilmezdir.


Vitamin ve mineraller açısından da zengin içeriğe sahip olan çilekte  kalsiyum, magnezyum, potasyum ve folat bulunmaktadır. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini sayesinde bağışıklık sistemi ve cilt sağlığını da korumaktadır. Bir porsiyon çilek (9-10 adet) vücudumuzum günlük C vitamin ihtiyacını fazlası ile karşılar.


Evet yazımızın bu kısmına kadar çilek hakkında kısaca bilgi paylaştık. Ama konumuz Sakarya ilinin Pamukova ilçesine bağlı Çilekli köy.



Bir ailenin tavsiye üzerine Bursa'dan çilek getirip yetiştirmesi ile başlanan çilek yetiştiriciliği köyün önemli geçim kaynaklarından sadece bir tanesi.


Kocaeli merkezden Arslan bey yolu Rahmiye üzerinde çam ormanları arasından virajlı yeni yapılı asfalt köy yollarını takip ederek 1 saatlik sürüş ile çilekli köye ulaşmak mümkün. Yolun yarısında durup temiz havayı içinize çekmeyi ihmal etmeyin.


Çilekli Köye Kocaeli'den Ulaşım


Köye ilk girdiğiniz andan itibaren çilek bahçelerinden gözünüzü alamıyorsunuz. Zaten mis gibi çilek kokusu tüm köye hakim. Köyde adından da belli olduğu gibi çokça çilek bahçesi mevcut.


Yol üzerinde çilek bahçelerinin kenarına kurulan tezgahlardan ister hazır toplanmış çilek ve tarla ürünlerini satın alabilir, İsterseniz de bahçelerden birisi ile anlaşarak dalından doğal kendiniz çileğinizi toplayabilirsiniz. İster yiyeceğiniz kadar isterseniz reçel için yeterince çilek var :) dilediğiniz kadar size kalmış.


Çilek Bahçesi

Burada insanımızın ne kadar misafirperver olduğunuzda bizzat göreceksiniz. Çilek bahçesinde sizler bir müşteri değil misafir gibi ağırlanıyorsunuz içten samimi sohbette burada başlıyor.


Çocuklu aileler kesinlikle en azından bir kez gitmeli, ufaklıkların yüzlerindeki o mutlu ifade ve heyecan kesinlikle çilekten daha tatlı. Onlar için güzel bir deneyim sizler içinde bir hafta sonu aktivitesi olabilir.


Bazı küçük hatırlatmalarım olacak,


Çilekli köye gitmek için sabah erkan saatler daha uygun olacaktır. Güneşte yanmak istemiyorsanız gitmeden önce bir şapka almanızı tavsiye ederim. 


Çileği toplarken keyifli zaman su gibi akıp geçiyor,  toplanan çilekler tartılıp kasalara koyulduktan sonra sizlere teslim ediliyor.


Aynı zamanda çoğu bahçede taze fasulye gibi tarla ürünlerinin organik satışı da yapılmakta. Bahçeden tüketiciye :) fiyatlar birazda olsa marketlerden uygun.


Sizde ziyaretinizden sonra deneyimlerinizi benimle paylaşmak isterseniz iletişimden bana yazabilirsiniz.


Sağlıkla kalın.



2 Yorumlar

  1. Hangi mevsimde gitmek gerekir ? Yılın her zamanı açık mı ?

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski